جشنواره موسیقی فجر برای نخستین بار در نیشابور خراسان رضوی برگزار خواهد شد هنر و اسطوره در "سِتَمبَکِ دیو" | نمایشگاهی از روایت‌های ایرانی به شکلی نوین در نگارخانه آسمان گریم رضا عطاران در نقش صدام + ویدئو تصادف شدید میثم ابراهیمی پس از کنسرتش در اصفهان + جزئیات و عکس آخرین اخبار از برگزاری افتتاحیه چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر در مشهد یادی از اسماعیل ستارزاده گرمارودی، هنرمند موسیقی خراسانی | صدای سیب، صدای انار سرخ فیلم‌های چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند + اسامی مروری بر آخرین نقاشی دیواری احمد منصوب، هنرمند مشهدی | چهره نگاری بسیجی در قاب حماسه گفت‌و‌گو با داوران ۳  بخش جشنواره هنر‌های شهری ۱۴۰۴ | منتظر شگفتی نباشید همه چیز درباره فیلم سینمایی «قیف» + بازیگران، خلاصه داستان بهترین ناداستان‌های ۲۰۲۴  به انتخاب «گاردین» | از پوچی‌های زندگی یک ملکه تا تروما‌های آل پاچینو انتشار کتاب‌های جدید برندگان نوبل در سال ۲۰۲۵ نامزد‌های انجمن کارگردانان آمریکا ۲۰۲۵ را بشناسید + اسامی آتش‌سوزی لس‌آنجلس رأی‌گیری اسکار را به تعویق انداخت خراسان، قلب ایران فرهنگی است و نیازمند مشارکت جامعه هنری صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ آیین تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد + فیلم رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر فجر + عکس
سرخط خبرها

نامزدهای نهایی جایزه بوکر اعلام شد | حذف کازوئو ایشی‌گورو

  • کد خبر: ۸۰۷۷۳
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۲
نامزدهای نهایی جایزه بوکر اعلام شد | حذف کازوئو ایشی‌گورو
فهرست نامزدهای نهایی جایزه بوکر اعلام شد و تنها نام یک نویسنده انگلیسی در میان این فهرست به چشم می‌خورد و حتی کازوئو ایشی‌گورو، برنده نوبل ادبیات هم از این فهرست حذف شده است.

به گزارش شهرآرانیوز - نامزدهای نهایی جایزه بوکر امسال اعلام و شش نویسنده برای به‌دست‌آوردن جایزه ۵۰‌هزار پوندی با هم رقابت می‌کنند. نام کازوئو ایشی‌گورو، نویسنده ژاپنی-انگلیسی برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۷ و برنده پیشین بوکر در میان نامزدهای نهایی دیده نمی‌شود.
 
نادیفا محمد با کتاب «مردان خوش‌شانس» تنها نویسنده انگلیسی حاضر در فهرست نهایی جایزه بوکر است که طی چند سال گذشته انتقادات زیادی به آن برای توجه نکردن به نویسندگان انگلیسی شده بود.
 
ایشی‌گورو اولین بار در سال ۱۹۸۹ با داستان «باقیمانده روز» موفق به دریافت جایزه بوکر شد و حالا سی و یک سال پس از آن جایزه با داستان «کلارا و خورشید» در میان نامزدهای اولیه قرار گرفته بود. «کلارا و خورشید» اولین داستان نویسنده ژاپنی پس از دریافت جایزه نوبل ادبیات است.
 
هیئت داوران به کتاب جدید سالی رونی با عنوان «دنیای زیبا، کجا هستی؟» توجهی نکردند؛ این در حالی است که سالی رونی در سال ۲۰۱۸ با «آدم‌های معمولی» در میان نامزدها بود و بسیار مورد توجه قرار گرفت و این روزها کتابش در صدر فهرست پرفروش‌ها قرار گرفته است.


 
نامزدهای نهایی جایزه بوکر سال ۲۰۲۱

«سفری به شمال» نوشته آنوک آرودپراگسام
«عهد» نوشته دیمون گالگوت
«هیچ‌کس در این باره صحبت نمی‌کند» نوشته پاتریشیا لاکوود
«مردان خوش‌شانس» نوشته نادیفا محمد
«حیرت» نوشته ریچارد پاورز
«چرخه عالی» نوشته مگی شیپستاد
 
نکته جالب فهرست نهایی امسال حضور سه نویسنده آمریکایی است؛ پاتریشا لاکوود، مگی شیپستاد، و ریچارد پاورز سه نویسنده آمریکایی حاضر در این فهرست هستند. این در حالی است که «من‌بوکر» بیش از ۴۰ سال فقط به نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع، انگلیسی‌ها و ایرلندی‌ها تعلق می‌گرفت اما از سال ۲۰۱۴ با وضع قوانین جدید تمام آثار نوشته‌شده به زبان انگلیسی‌ حق شرکت در آن را پیدا کرده‌اند و همین موضوع فرصت را برای حضور نویسندگان آمریکایی فراهم کرد.
 
جورج ساندرزِ آمریکایی با کتاب «لینکلن بین مرگ و تولد دوباره» در سال ۲۰۱۷ برنده بوکر شد. البته در سال ۲۰۱۶ نیز پل بیتی با کتاب «خیانت» اولین نویسنده آمریکایی بود که توانست این جایزه را با خود به خانه ببرد.
 
 در سال ۲۰۱۷ حضور سه نویسنده آمریکایی در میان شش نامزد جایزه موجب انتقاد بسیاری از بریتانیایی‌ها شد و در مورد «آمریکایی شدن» مهم‌ترین جایزه بریتانیا به داوران هشد ار دادند و حالا پس از ۴ سال بار دیگر سه نویسنده آمریکایی در فهرست نهایی قرار گرفتند که احتمال برنده شدن یک آمریکایی را بالا می‌برد.
 
مایا جیسونوف، رییس هیئت داوران امسال در این باره گفت: «هیئت داوران به ملیت نویسندگان هیچ توجهی نکردند. ما فقط به اینکه چطور نویسندگان چیزی را بیان می‌کنند توجه نمی‌کنیم بلکه برایمان مهم است که نویسنده چطور موضوعی را مطرح می‌کند. در نتیجه، ملیت برایمان اهمیتی ندارد بنابراین اگر نویسندگان انگلیسی زیادی نداریم از قصد نبود و یک اتفاق است.
 
برایم جالب است که تا این اندازه به چنین موضوعی توجه شده است که پاسپورت نویسندگان متعلق به چه کشوری است. در حالی که ادبیات مرزها را درمی‌نوردد و برای من عجیب است که در قرن ۲۱ مردم امپراتوری بریتانیای سابق را سنگ محکی برای تفکر درباره ادبیات بدانند.»
 
جایزه «من بوکر» به بهترین اثر تازه انگلیسی‌زبان که نوشته شهروندان همسود بریتانیا است اهدا می‌شود. پیش از این نویسندگانی چون جورج سندرز، آیریس مرداک، و ایِن مک‌ایوان برنده این جایزه معتبر شده‌اند.
 
 برنده جایزه معتبر بوکر در تاریخ سوم نوامبر اعلام می‌شود. قرار نیست مراسم شام و یا گردهمایی برگزار شود و جایزه با همکاری شبکه خبری بی‌بی‌سی پخش می‌شود.

 

منبع: ایسنا

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->